Drielandenwandeling

Wandelen door drie landen op één dag onmogelijk? Het kan, vanuit Het Smalste Stukje Nederland! Lees verder

Wandelen door drie landen op één dag onmogelijk? Het kan, vanuit Het Smalste Stukje Nederland! Je wandelt namelijk langs historische monumenten en pittoreske dorpjes in Nederland, België én Duitsland. Geniet van schitterende vergezichten op de Maasoevers en breng een bezoek aan Westzipfel Punkt, het meest westelijke puntje van Duitsland, gelegen in de regio Selfkant.

De Drielandenwandeling kent 3 afstanden:

Route van 25,8 km
Het startpunt van deze 25,8 km lange route is de P+R achter het NS Station (Stationstraat) in Susteren. Tijdens deze route passeer je zowel de grens van Duitsland als ook van België. Geniet van heel veel en diverse uitzichten, kerken, kastelen, historische plekken, kunst en mooie landschappen. In één wandeling door drie verschillende landen met elk hun eigen bijzonderheden.

Route van 11,1 km
Het startpunt voor de route van 11,1 km is parkeerplaats Roosterhoeve (Hoekstraat 29) in Roosteren. Tijdens deze route wandel je door Nederland en België. Deze route brengt je langs de kastelen Eyckholt en Ter Borch. Je loopt over het struinpad en door rivierpark Maasvallei. Ook de Sint-Catharinakerk en de markt in Maaseik en natuurgebied de Rug in Roosteren liggen op deze route.

Route van 10,9 km
Het startpunt voor de routes van 10,9 km is de P+R achter het NS Station (Stationstraat) in Susteren. Tijdens deze route wandel je door Nederland en Duitsland. Onderweg loop je langs dienstwoningen van de Nederlandse Spoorwegen, de kazemat in Susteren, naar het meest westelijke punt van Duitsland, natuurgebied 't Hout, beeldentuin Suëstra, de Sint-Amelbergabasiliek, de Stephanuskerk en tot slot nog langs de koppelberg.

Download de wandelingen via de knop 'Download'. Je kunt ook een fysieke versie van de Drielandenwandeling gratis afhalen bij het VVV Servicepunt (Bovenstestraat 11, Echt).

De vernieuwde Drielandenwandeling is in samenwerking met Bestemming Buitenlucht gemaakt.