Cittaslow

Hier in Het Smalste Stukje Nederland staat kwaliteit van leven voorop. Niet voor niets draagt deze gemeente al jaren het Cittaslow-keurmerk. Een internationaal keurmerk, met haar oorsprong in Italië, dat enkel wordt uitgereikt aan kleinschalige plattelandsgemeenten, met minder dan 50.000 inwoners, waarbij de kwaliteit van leven voor inwoners voorop staat.

Een evenwichtig leven
Hierdoor weten wij van aanpakken en uitrusten, van gas bijgeven en gas terugnemen oftewel: de optimale balans tussen ontspannen en inspannen. Het Smalste Stukje Nederland draagt hieraan bij door het faciliteren van de optimale condities voor enerzijds economie, werkgelegenheid en onderwijs en anderzijds sport, recreatie, horeca en bezinning. Kortom: hier wordt tegenwicht geboden aan de hectiek van vandaag de dag. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie en vitaliteit, maar ook voor gelukkige en energieke inwoners, ondernemers en bezoekers. Het Smalste Stukje Nederland staat garant voor een evenwichtige samenleving waar het goede leven wordt gevierd.

En dat voel je ook. Hier bruist het van de burgerinitiatieven, snuffelmarkten en sfeervolle evenementen. Hier wonen gezellige mensen, kun je genieten van culinaire hoogstandjes en bevinden zich prachtige historische monumenten. Natuurlijk kun je ook goed tot rust komen in rustgevende natuurgebieden, genieten van de stilte of de ruimte om je heen.

Bezoek de website van Cittaslow.