De drielandenwandeling

Wandelen door drie landen op één dag onmogelijk? Het kan, vanuit Het Smalste Stukje Nederland! U wandelt namelijk in 25,8 km langs historische monumenten en pittoreske dorpjes in Nederland, België én Duitsland. Geniet van schitterende vergezichten op de Maasoevers en breng een bezoek aan Westzipfel Punkt, het meest westelijke puntje van Duitsland, gelegen in de regio Selfkant.

Meerdaagse wandeling
Wilt u de drielandenwandeling in meerdere dagen lopen? Dan kunt u de wandelroute Duitsland (10,9 km) en de wandelroute België (11,1 km) los van elkaar wandelen. Kom tot rust bij een van de bijzondere accommodaties in Het Smalste Stukje Nederland. Overnacht in een safaritent, abdij, of bij een van de gezellige B&B’s, campings of een hotel. Onthaast en geniet van de rust, ruimte en natuur die Het Smalste Stukje Nederland te bieden heeft. Bovendien vormt het dé ideale uitvalsbasis om de regio te verkennen.

Vernieuwde drielandenwandeling
De route van de drielandenwandeling is aangepast en gaat nu door nog meer natuur en langs bijzondere plekken. Het kleine formaat van de routebeschrijving zorgt ervoor dat u deze gemakkelijk in uw broekzak kunt meenemen en de informatie op de achterkant vertelt u nog meer over de hoogtepunten langs de route. Wilt u ook de drielandenwandeling wandelen? Haal dan uw gratis routekaart op bij het Visit Zuid-Limburg Service Punt in Echt (Bovenstestraat 11) of download de route op www.hetsmalstestukjenederland.nl/activiteiten/wandelroutes/drielandenwandeling. Veel fiets plezier!