Bezinningsfietsroute

Ontdek tijdens het fietsen de mooiste religieuze plekken van onze gemeente. Lees verder

Ontdek tijdens het fietsen de mooiste religieuze plekken van onze gemeente en leer meer hierover door de informatie in de routekaart. Is een gebouw dicht? Scan dan de QR-codes naast de hoofdingangen om een sfeerimpressie van binnen te krijgen. De routekaart bestaat uit twee bezinningsfietsroutes. Een route van 33,1 kilometer voor de recreatieve fietsers en een route van 47,2 kilometer voor de fanatieke fietsers. Je kunt natuurlijk ook nog beide routes combineren, voor nog meer fietsplezier.

Route van 33,1 km
Het startpunt van deze route is bij de Sint-Amelbergabasiliek op het Salvatorplein in Susteren. Hier kun je ook gratis parkeren.
Geniet onderweg van historie en religie bij het zien van de Sint Jacobus de Meerdere kerk, de Sint Amelbergabasiliek, de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, de Sint Johannes de Doper kerk en in Buchten de Heilige Catharinakerk.

Route van 47,2 km
Startpunt van deze route is Plats in het centrum van Echt. Parkeer gratis op het Ursulinenplein.
Via de Ursulinenstraat gaat de toch beginnen en brengt je langs heel wat kerken, kapellen en nog veel meer moois. Stap onderweg gerust eens af om een kijkje te nemen bij of in onder anderen de Sint Rochuskapel, de Landricuskerk, Kapel Schilberg, Kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Pey en Koningsbosch, Kerk Onze Lieve Vrouw Moeder der Heilige Hoop, Abdij Lilbosch, de Koppelberg en de Heilige Stephanuskerk in Dieteren, de Sint Jacubus de Meerdere kerk en tot slot het Karmelietessenklooster in Echt.


Download de fietsroute via de knop 'Download'. Je kunt ook een fysieke versie van de Bezinningsfietsroutekaart gratis afhalen bij het VVV Servicepunt (Bovenstestraat 12, Echt).