'Stimmung' tijdens bezoek aan Neustadttreffen

Een delegatie uit de gemeente Echt-Susteren bezocht afgelopen weekend het Duitse Neustadt an der Donau. Het bezoek maakte onderdeel uit van het jaarlijkse Neustadttreffen, een bijzonder evenement waar 38 plaatsen met de naam Nieuwstadt uit heel Europa elkaar treffen. Naast een muzikale avond en een internationale markt vond er een feestelijke optocht plaats.

Terugkerend evenement 
Leden van het college en van de gemeenteraad, ondernemers en muziekgezelschap De Clevenie namen deel aan deze happening. De Clevenie zorgde voor een goede sfeer en muzikale ‘Stimmung’. Het Neustadttreffen is een terugkerend evenement van de organisatie ‘Neustadt in Europa’. Het treffen vindt ieder jaar in een andere (Nieuw)stad(t) plaats. Een prachtig evenement dat bijdraagt aan het vormen van vriendschappen en het uitwisselen van cultuur over de landsgrenzen heen.

Op naar 2027
In 2027 - vermoedelijk in juni - komt het grootse en sfeervolle Neustadttreffen naar Echt-Susteren toe. Dit vindt dan in ons eigen Nieuwstadt plaats. Het treffen vormt de afsluiting van een jubileumjaar. In de eerste helft van 2027 wordt namelijk gevierd dat Nieuwstadt 750 jaar stadsrechten heeft.

750 jaar stadsrechten
In het voorafgaande jaar heeft ook Susteren iets te vieren: dit stadje herdenkt dan eveneens 750 jaar stadswording, zoals dat genoemd wordt. Dit feestelijk halfjaar vindt in de tweede helft van 2026 plaats. Kortom, dit wordt een jubileumjaar, verdeeld over twee jaargangen en twee stadjes. Samen met de inwoners en verenigingen wordt gewerkt aan een mooi programma. Later volgt hier vanzelfsprekend verdere informatie over.