Ontdek het nieuwe ommetje natuurgebied Diergaardsbos

Het ommetje Diergaardsbos van 5,6 km brengt je langs de prachtige omgeving van Maria Hoop. Zo ontdek je tijdens deze wandeling het klein Natura 2000 en kom je langs bijzondere monumenten.

Maria Hoop
Dit natuurgebied is de ideale bestemming voor een rustige wandeling. Bovendien biedt de nabijheid van het bos aan een uniek Natura 2000-gebied met zeldzame ingekorven vleermuizen, een verrassend inzicht in de natuurlijke diversiteit van deze regio.

Natura 2000-gebied
Het nabijgelegen Natura 2000-gebied is een klein juweeltje dat bekend staat om zijn zeldzame ingekorven vleermuizen. De vleermuizen vinden hun zomerverblijf en kraamkamer in de zolders van het voormalige klooster in Maria Hoop en de abdij Lilbosch in Pey. Het is een fascinerend spektakel om getuige te zijn van deze unieke dieren terwijl ze in hun natuurlijke habitat rusten en zich voortplanten. De aanwezigheid van deze vleermuizen in het gebied onderstreept het belang van het behoud van de natuurlijke omgeving en de unieke ecosystemen die erin floreren.

Animal Embryo Centre
Ook is er een agrarisch bedrijventerrein genaamd het Animal Embryo Centre, dat bijdraagt aan de lokale economie en, door het fokken van getalenteerde paarden, het landelijke karakter van de omgeving behoudt. Deze paarden schitteren uiteindelijk tijdens prestigieuze evenementen, waaronder de Olympische Spelen.

Geschiedenis en Lokale Trots
Naast de natuurlijke pracht biedt Maria Hoop ook monumenten die belangrijke momenten in de geschiedenis herdenken. Een van deze gedenkwaardige monumenten is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van een van de zes vliegtuigcrashes uit de Tweede Wereldoorlog. Het is een ontroerende herinnering aan de impact van oorlog in deze vredige regio.

Begin je wandeling door het Diergaardsbos
Degenen die enthousiast zijn geworden om dit ommetje te verkennen, kunnen het ommetje downloaden via de daarvoor bestemde knop op de pagina 'Ommetje natuurgebied Diergaardsbos'. Als je de voorkeur geeft aan een fysieke kaart dan is er een gratis versie beschikbaar bij het VVV Servicepunt, gelegen aan de Bovenstestraat 12 in Echt.