Rondleiding schuilbunker Lilbosch

4.3/ 5

Duik in het boeiende verleden van abdij Lilbosch Lees verder

Elke eerste zondag van de maand van mei t/m september kun je deelnemen aan een rondleiding door de schuilbunker van Lilbosch, georganiseerd door de Stichting op Vleugels der Vrijheid.
Van de geschiedenis kunnen we leren. Duik daarom in het boeiende verleden van abdij Lilbosch, het St. Bernardus college en de schuilbunker, uniek in zijn soort in Nederland. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de donkere oorlogsjaren.

Tijdens de rondleiding is er in de bunker een digitale presentatie over de vliegtuigcrashes tijdens WO II in de gemeente Echt-Susteren. Ook is er gewerkt aan het opnieuw inrichten van de bunker. De rondleiding wordt op deze manier interactiever.

Er is per rondleiding plek voor maximaal 12 personen. Graag ruim van te voren aanmelden via info@opvleugelsdervrijheid.nl of telefonisch via 046 449 34 39. Aanvang 11.00 uur of 13.00 uur, dus geef je voorkeurstijdstip bij aanmelding door. Denk aan een vestje want in de bunker kan het fris zijn. Verzamelen is bij het hoofdmonument Abdij Lilbosch, Pepinusbrug 6 in Pey-Echt. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en deelname is gratis. Een vrijwillig gift aan Stichting Op Vleugels der Vrijheid wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

Alle data