Overnachten in Het Smalste Stukje Nederland

Hoewel het pas eind februari is, zou je haast denken dat de lente al is begonnen. De zon schijnt flink. Onderweg naar Susteren in Limburg hebben we al meerdere krokussen op zien duiken. Bij B&B ’t Merthoes aangekomen kunnen we voor de deur parkeren. Het stel Nick en Edith wachten ons al op met heerlijke zelfgebakken cake. Wat een geweldig begin van ons lange weekend in Limburg. En niet zomaar in Limburg; in Het Smalste Stukje Nederland!


Thuis bij de mooie B&B ’t Merthoes
Vanuit de gezellige entree van B&B ’t Merthoes waar allerlei leuke brocante spullen liggen, gaan we naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich de gezamenlijke woonkamer van B&B ’t Merthoes. Ik loop de riante ruimte in en zie nog veel meer brocante spullen en nostalgische dingen. Het voelt meteen als thuis in de Limburgse B&B. Al snel blijkt dat de verzameling van spullen juist heel typisch is voor B&B ’t Merthoes en dat het in alle vertrekken terug komt. Daar hou ik van!

De kamers van B&B ’t Merthoes
B&B ’t Merthoes heeft drie kamers voor gasten, namelijk de Óngerkamer op de eerste etage en de Veurkamer en de Achterkamer op de tweede verdieping. Alle drie hebben ze een andere inrichting.

Wandelen vanuit Susteren in Limburg
B&B ’t Merthoes in Susteren is een perfecte uitvalsbasis voor een hele hoop wandelingen. Het meest bekend is het Pieterpad dat loopt van Groningen tot de St. Pietersberg in Limburg. En een etappe loopt dicht bij B&B ’t Merthoes in Susteren. Als service biedt Nick aan om je te brengen en/of te halen vanaf waar je maar wilt. Ook als je de officiële etappe van het Pieterpad zelf anders aanpakt. Je kunt gewoon met Nick afstemmen waar en hoe laat je graag gebruik maakt van zijn haal- en brengservice naar het Pieterpad. Wat je misschien nog niet weet, is dat B&B ’t Merthoes in Susteren in het hart ligt van een heel bijzonder en uniek stukje Nederland. B&B ’t Merthoes ligt namelijk precies midden in Het Smalste Stukje Nederland. De afstand tussen België en Duitsland door Nederland gemeten is op het meest smalle stukje slechts 4,8 kilometer! Geen wonder dat de broodjes nog super vers zijn als Nick ze voor je ontbijt haalt! Hoe smal Het Smalste Stukje Nederland dan ook mag zijn, dit bijzonder stukje Nederland heeft behoorlijk veel leuke wandelroutes. Een van de kortste ommetjes in Het Smalste Stukje Nederland is de wandelroute die start in Susteren. Ook weer een bijzonder weetje, maar de Amelberga basiliek in Susteren is één van de oudste kerken in Nederland. En vanaf daar loopt een korte maar mooie wandelroute het natuurgebied ’t Hout in. Je kunt de wandeling ook verlengen en doorlopen tot Nieuwstadt ten zuiden van Susteren.
Lees de volledige blog van Reismuts hier.