Ommetje natuurgebied Diergaardsbos (5,6 km)

Ontdek de bosrijke natuur van Maria Hoop tijdens het ommetje natuurgebied Diergaardsbos Lees verder

Het ommetje natuurgebied Diergaardsbos is perfect voor een rustige wandeling van 5,6 km. In de buurt van dit bos bevindt zich een klein maar bijzonder Natura 2000 gebied. In dit bijzondere gebied bevinden zich zeldzame ingekorven vleermuizen. Deze fascinerende dieren gebruiken de zolders van het voormalige klooster in Maria Hoop en de abdij Lilbosch in Pey als zomerverblijf en kraamkamer. In de buurt van dit bos bevindt zich een klein maar bijzonder agrarisch bedrijventerrein. Dit bedrijventerrein, genaamd het Animal Embryo Centre, stimuleert niet alleen de lokale economie, maar speelt ook een belangrijke rol in het behoud van het landelijke karakter van de omgeving. Veel getalenteerde paarden die schitteren tijdens de Olympische Spelen zijn hier geboren.

Ook vind je in Maria Hoop monumenten die belangrijke momenten in de geschiedenis herdenken. Zo is er een monument ter nagedachtenis aan de slachto­ffers van één van de zes vliegtuigcrashes uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevindt zich hier een ander monument dat negen dappere jongens uit Maria Hoop eert, die werden uitgezonden naar Nederlands-Indië. Kortom, in deze omgeving komen natuur, geschiedenis en lokale trots samen.

Je begint deze wandeling op de parkeerplaats 2 aan de Annendaalderweg in Maria Hoop.

Download het ommetje via de knop Download. Je kunt ook een fysieke versie van het ommetje gratis afhalen bij het VVV Servicepunt (Bovenstestraat 12, Echt).